www.ods-melnik.cz | Archiv Chloumecká kanalizace ve finále 14.11.2019 16:59, Svátek má: Sláva
Chloumecká kanalizace ve finále Tisk
Středa, 18 Leden 2012 15:51
Letošní zima je proti té loňské o poznání mírnější, a tak se hned začátkem ledna vrátili do ulic na Chloumku zaměstnanci stavební firmy, která zde buduje kanalizaci. Nyní dokončují stoky v ulicích U studny a Pod vodojemem, přípojky pak v ulicích Na pěšince a Pod Chloumečkem.

Pokud všechno půjde bez komplikací, bude celá akce hotová na konci března. Pro úplnost informací je třeba zopakovat, že výstavba kanalizace na Chloumku představuje investici za celkem 170 milionů Kč. Z této částky město Mělník získalo dotaci od Ministerstva zemědělství ČR ve výši 29 milionů Kč a dalších 79 milionů Kč činí příspěvek od provozovatele – společnosti VKM .

Po dokončení kanalizace je však třeba dát do pořádku také silniční a pěší komunikace, to je logické. Proto   se v současné době připravuje výběrové řízení na opravy chloumeckých komunikací, kterých se budování kanalizace dotklo.  Na dvě  takové  ulice – ul. O. Johna a Zemědělskou – se město Mělník snaží získat dotaci přes Úřad regionálního rozvoje.

Můžeme předpokládat, že práce na opravách by byly zahájeny hned po dokončení výstavby kanalizace, tzn. začátkem měsíce dubna. Vše by mělo být hotovo do konce roku 2013.

Vzhledem k tomu, že skoro nemrzne a poměrně dost prší, není možné přes veškerou snahu udržet komunikace  v čistotě. Tam, kde byly provizorně položeny panely, se voda dostala i nad ně. Ještě jednou proto prosíme Vás – občany o trpělivost. Víme, že nejhorší situace je v ul. U hájovny, a tady se tak proto nový povrch začne dělat jako první.

Mgr. Miroslav Neumann
místostarosta města Mělníka