www.ods-melnik.cz | Archiv Rozpočtové priority ODS na rok 2013 14.11.2019 16:50, Svátek má: Sláva
Rozpočtové priority ODS na rok 2013 Tisk
Úterý, 18 Prosinec 2012 15:38
Ve čtvrtek 13. 12. 2012 byl hlasy všech zastupitelů města Mělníka schválen rozpočet na rok 2013. Když pominu skutečnost, že rozpočet byl přijat hlasy VŠECH zastupitelů bez výjimky, pak je právě tento okamžik tou nejlepší příležitostí sdělit Vám, s jakými prioritami šla do vyjednávání o rozpočtu na příští rok mělnická ODS a jak toto vyjednávání dopadlo. V následném textu je černým písmem uvedena výchozí představa ODS, modrou pak schválená skutečnost.

1. Úspory v nákladech na chod městského úřadu ve výši 5 mil. Kč.
    Jak je všeobecně známo, ODS je na mělnické radnici součástí „vládní“ koalice. To v principu znamená, že tato její představa byla nejprve projednávána s koaličními partnery. Po všech jednáních je výsledkem v rozpočtu schválená úspora ve výši 2,5 milionu Kč.
  2. Rekonstrukce čtyř autobusových zastávek ve výši 500 tisíc Kč.
    Výsledkem koaličních jednání je v rozpočtu schválená částka 400 tisíc Kč.
  3. Rekonstrukce parku Sbratření – příprava projektové dokumentace:  100 tisíc Kč.
    Tato částka je v rozpočtu na rok 2013 schválena v plné výši.
  4. Realizace květinové výzdoby v centru města:  500 tisíc Kč.
    Tato akce je v rozpočtu města Mělníka na rok 2013 schválena, ovšem zatím bez jakékoliv finanční částky. V průběhu měsíce ledna 2013 očekáváme konkrétní návrh příslušné odborné komise, a to jak návrh na způsob realizace, tak jeho finanční vyjádření. Poté bude možné přistoupit k naplnění této schválené, ale zatím prázdné položky.
  5. Přípravné práce k prohlášení mělnického podzemí za národní kulturní památku:  600.000,- CZK.
    Rovněž tato akce je v rozpočtu města Mělníka na rok 2013 schválena zatím bez jakékoliv finanční částky. Znovu bude tento problém otevřen po dokončení příslušných dokumentů.
  6. Realizace prohrábky (vyčištění) mlýnského náhonu v úseku Holečkům mlýn – ústí do říčky Pšovky:  300 tisíc Kč (částka se zároveň týká celého systému odvodňovacích struh a stružek ve Starých Rousovicích)
    Tato akce byla v rozpočtu města Mělníka na rok 2013 schválena, a to v objemu 250 tisíc Kč.
  7. Naplnit Fond sportu částkou 1 mil. Kč.
    Výsledkem koaličních jednání je schod, že nejprve je nutné zřídit Fond sportu, a to ve velice krátké době. Posléze bude možné se k tomuto tématu vrátit. Do té doby se tato problematika bude řídit schválenými pravidly pro rozdělování financí do sportu, které zpracoval zastupitel ODS doc. Lukáš Čechura.
  8. Navýšit rozpočtovou rezervu o 2 mil. Kč.
    Rozpočtová rezerva byla na rok 2013 schválena ve výši 5 mil. Kč. To je navýšení oproti roku 2012 o částku 3 mil. Kč. V letošním roce činila rozpočtová rezerva 2 mil. Kč.

Dokument připravili Tomáš Martinec, Miroslav Neumann a Tomáš Teplík