www.ods-melnik.cz | Archiv Někteří zastupitelé mohou město připravit o miliony! 16.11.2019 22:47, Svátek má: Otmar a Mahulena
Někteří zastupitelé mohou město připravit o miliony! Tisk
Pátek, 28 Květen 2010 08:28
Apríl? Jeden z kocourkovských příběhů? Nebo, že by se někdo zbláznil? Ale kdeže! Jsme na Mělníku v květnu 2010. A na zastupitelstvu 18. 5. se děly věci!

Aby nedošlo k omylu, jenom více věcných podnětů, otázek a kritiky. To všechno je správně a nikdo si nedělá iluze, že vše je jen a jen růžové. Realita našeho zastupitelstva je ovšem taková, že již nějakou dobu se určitá skupina zastupitelů, ať už z důvodů osobních, nebo proto, že se domnívají, že jim to pomůže k funkcím, za každou cenu čistě účelově komplikuje situaci řízení města. Že by však tito lidé byli schopni zajít až tak daleko, že v důsledku jejich chování by naše město mohlo přijít o miliony, to by do 18. 5. nikdo nečekal.

O co vlastně šlo? Město Mělník podepsalo na základě výsledků výběrového řízení před několika lety smlouvu s družstvem SICOM na prodej pozemků za účelem výstavby bytových domů u zimního stadionu a v Bezručově ulici. Družstvo SICOM se ve smlouvě zavázalo k plnění určitých termínů při výstavbě. Při zahájení třetí etapy však došlo k prodlení. Nebylo zaviněno ani družstvem SICOM a ani městem. Zaviněno bylo soudním sporem se třetí osobou, který by měl být rozhodován v nejbližším období. I přes tento spor však družstvo SICOM zaplatilo městu zálohu za pozemky ve výši 10.402.500,- Kč.

Již z výše uvedeného je zřejmé, že smlouva s družstvem SICOM je pro město Mělník velice výhodná. V dnešní situaci přišlo družstvo SICOM s prosbou o uzavření dodatku ke smlouvě, který by řešil ono prodlení do vyřešení předmětného soudního sporu. Uzavřením tohoto dodatku město vůbec nic neriskuje a také to město Mělník vůbec nic nestojí. Co by však naše město stálo nemalé peníze, by bylo neschválení tohoto dodatku. Konkrétně by město muselo vrátit 7.662.700,- Kč!
A tak došlo v zastupitelstvu na hlasování. Podotýkám, že ke schválení je třeba nadpoloviční většiny všech zastupitelů, tedy 11. A zde jsou výsledky:

Borsutzki Evelýna (ODS) – ANO
Klaudy Jiří (Nez. kand. – pro Mělník) – ANO
Koudelka Zdeněk (Nez. kand. – Radnice 2006) – ANO
Kovářík Jaromír (ODS) – ANO
Kubešová Marie (ODS) – ANO
Němec Milan (ČSSD) – ANO
Neumann Miroslav (ODS) – ANO
Oppitzová Anna (KSČM) – ANO
Peychl Ladislav (ČSSD) – ANO
Teplík Tomáš (ODS) – ANO

To je deset hlasů, a to nestačí! Jeden hlas chybí. A kdo návrh nepodpořil?

Čermák Jiří (Nez. kand. – pro Mělník) – zdržel se hlasování
Dolejšová Dušana (zvolena za ODS) – zdržela se hlasování
Pořízek Ladislav (Nez. kand. – pro Mělník) – zdržel se hlasování
Schweigstill Milan (Nez. kand. – Mělničané, nyní TOP 09, zřejmě očekává funkci) – proti
Šaman Dalibor (Nez. kand. – pro Mělník) – zdržel se hlasování
Vajchr Radim (zvolen za ODS) – zdržel se hlasování.

Uvedené hlasování jasně ukazuje, že se zde vůbec nejedná o věcnost či o ideje, ale pouze o osobní averze. Přijde-li město Mělník o 7.662.700,- Kč, může za to bez jakýchkoliv diskusí právě těchto šest zastupitelů!
Ještě není všechno ztraceno. Dodatek ke smlouvě s družstvem SICOM je třeba uzavřít do 7. 6. 2010. Když se to ale nepodaří, pak bude datum 18. 5. 2010 zapsán v paměti našeho města díky výše jmenovaným šesti zastupitelům hodně černým písmem!

Mgr. Tomáš Teplík
místopředseda MS ODS Mělník