www.ods-melnik.cz | Archiv Azylový dům v Mělníku zvýší kapacitu i komfort! 15.11.2019 21:20, Svátek má: Leopold
Azylový dům v Mělníku zvýší kapacitu i komfort! Tisk
Pátek, 10 Září 2010 06:54
Pro zobrazení fotogalerie klikněteFotogalerie zde | Včera, tedy ve středu 8. září v deset hodin dopoledne starosta našeho města pan Mgr. Miroslav Neumann slavnostně přestřihl pásku u nově zrekonstruovaného Azylového domu v Mělníku. Tímto aktem jsme zahájili provoz moderního zařízení sociálních služeb, na jehož obnovu se nám podařilo prostřednictvím Regionálního operačního programu Střední Čechy získat evropské prostředky v nemalé výši 8,1 miliónů korun z celkově vynaložené částky 9,6 miliónů.

Využitím půdních prostor jsme rozšířili kapacitu o 22 ubytovacích míst. Lidé, kteří trpí sníženou schopností pohybu a orientace, mají nyní k dispozici bezbariérový přístup, stejně jako speciálně upravený pokoj a sociální zařízení. Novinkou v objektu je i návštěvní místnost a výpočetní technika včetně připojení k internetu. Kompletní obnovou prošly i veškeré interiéry a úpravám se nevyhnuly ani prostory dvora.

Slavnostního otevření se účastnili ředitel Úřadu regionální rady Středních Čech pan JUDr. Ing. Tomáš Novotný, Ph.D a pan PaedDr. Milan Němec, radní Středočeského kraje za oblast školství, mládeže a tělovýchovy.
Po realizaci projektu tak město Mělník disponuje Azylovým domem, který je svojí kapacitou největší zařízení tohoto typu ve Středočeském kraji. Celkem je nyní k dispozici 72 lůžek. Pro rodiny s dětmi je vyčleněno 42 lůžek, 14 pro osoby bez přístřeší, 4 lůžka jsou krizová a 12 lůžek slouží jako noclehárna.